0%
GrensNHG

Grens NHG-hypotheek omhoog in 2021

- maandag, 8 februari, 2021 -
De NHG-grens is in 2021 fors omhoog gegaan naar 325.000 euro. Meer mensen komen in aanmerking voor de garantie. De kosten voor NHG blijven gelijk.

Vorig jaar was dit nog 310.000 euro. Neemt u energiebesparende maatregelen dan is de kostengrens voor een NHG-hypotheek in 2021 344.500 euro.

Met de hogere NHG-grens moet de garantie toegankelijk blijven bij de gestegen huizenprijs. Alleen met een woningwaarde tot de kostengrens kunt u een NHG-hypotheek sluiten. Dit geldt zowel bij de aankoop van een nieuwe woning als bij oversluiten.

Kosten voor NHG blijven gelijk


De kosten voor een NHG-hypotheek blijven in 2021 gelijk. U betaalt eenmalig een premie van 0,7% over de hypotheeksom voor de garantie.

Wel of geen NHG-hypotheek?


Een NHG-hypotheek biedt extra zekerheid voor huizenbezitters. De garantie helpt bij betalingsproblemen, bijvoorbeeld met een tijdelijke rentepauze. Ook kan onder voorwaarden een restschuld worden kwijtgescholden bij verkoop met verlies.

Voor huizenbezitters die maximaal financieren of mogelijk te maken krijgen met de financiële gevolgen van de coronacrisis, kan het verstandig zijn om voor NHG te kiezen.

Geldverstrekkers geven korting op de hypotheekrente als gekozen wordt voor NHG. Ook helpt de garantie doelgroepen die soms lastig een hypotheek krijgen, zoals ouderen en ondernemers. Met NHG zijn banken eerder bereid om de hypotheek te verstrekken.
Call us Email us