0%
 • Tjebbo Postma
  Erkend financieel adviseur
  100%
  Zeker
 • Erwin Pestman
  Erkend hypothecair planner
  100%
  Advies

Woning verduurzamen met een hypotheek

Verduurzamen en hypotheek

Kies voor het verduurzamen van uw woning om te profiteren van lagere energiekosten en tegelijkertijd bij te dragen aan een betere wereld. Het verduurzamen van een huis kan zowel bij de aankoop van een nieuw pand, alsook tijdens een verbouwing van uw huidige woning. In het eerste geval is het verstandig de kosten voor het verduurzamen van de woning direct mee te nemen bij het regelen van de hypotheek. Mogelijk kunt u de kosten ervan (deels) meefinancieren. Kiest u voor een verbouwing van uw bestaande huis, dan heeft u verschillende mogelijkheden om deze investering te financieren. Denk aan het afsluiten van een nieuwe hypotheek of het gebruik van een energiespaarbudget. Hypotheek Service adviseert u graag persoonlijk over uw mogelijkheden. 

Uw woning verduurzamen aan de hand van de verduurzamingscheck

Besparen energielasten

Voer de verduurzamingscheck van Woonnu uit, om binnen enkele minuten te zien op welke manier u een woning kunt verduurzamen. Hypotheek Service is één van de tien kantoren die momenteel bij deze partij aangesloten zijn. Wilt u naar aanleiding van het eerste advies van Woonnu meer weten over de kansen die u heeft om uw energieverbruik terug te dringen? In dat geval kunt u een uitgebreid verduurzamingsrapport opvragen via een partner van Woonnu: Susteen. De kosten voor dit rapport, normaliter 249 euro, worden vergoed door Woonnu. Onze adviseurs vertellen u er graag meer over. Wist u dat u van korting op de rente van uw hypotheek profiteert, wanneer uw woning een groen energielabel heeft? Voldoende reden om de verduurzamingscheck eens uit te voeren. Het verduurzamen van uw woning is door de opgelopen energieprijzen steeds aantrekkelijker geworden. De terugverdientijd van investeringen in de duurzaamheid van een woning is als gevolg van de hogere energieprijzen sterk ingekort. 

Verschillende vormen van het verduurzamen van uw huis

Hypotheek-duurzaam-1-1

Er zijn verschillende manieren waarop u een woning kunt verduurzamen. Populair is het laten plaatsen van zonnepanelen op het dak van de woning, waarmee het verbruik van grijze stroom sterk wordt teruggebracht. Dat geldt in het bijzonder, wanneer de zonnepanelen gecombineerd worden met een elektrische warmtepomp en zonneboiler. Wist u dat het merendeel van uw energieverbruik naar het verwarmen van water in huis gaat? Ook een WTW-douche kan een optie voor u zijn. Water wat wegspoelt tijdens het douchen wordt gebruikt om schoon water alvast enigszins op te warmen. Andere vormen van het verduurzamen van woningen zijn het aanbrengen van dak- en vloerisolatie, het vervangen van uw bestaande ramen voor HR++ beglazing en het isoleren van de spouwmuur. Welke van deze verduurzamende maatregelen heeft u al genomen? 

 • Erkend Hypothecair Planner
 • Beste Hypotheekkantoor
 • Beste Hypotheekkantoor 2013 en 2014
 • Beste Hypotheekkantoor 2015
 • Erkend Hypotheek adviseur

Financiering voor verduurzamende maatregelen

Woning_verduurzamen

Zoals eerder aangehaald werd, heeft u verschillende mogelijkheden om de verduurzamende maatregelen binnen uw woning te financieren. In het geval dat u een nieuw huis koopt, kunt u deze kosten (deels) meefinancieren in uw hypotheek. Bij een bestaande woning kunt u uw spaargeld aanbreken. Mogelijk is dit onvoldoende om de volledige verduurzaming te bekostigen. Een nieuwe hypotheek afsluiten kan in zo’n geval de oplossing voor u vormen, evenals het gebruik van het energiespaarbudget, een energiebespaarlening afsluiten of bijvoorbeeld voor een duurzaamheidslening kiezen. Een laatste optie is het afsluiten van een consumptief krediet. Dit is echter in slechts enkele gevallen interessant. 

Advies over financiering verduurzamen woning

Hypotheek-duurzaam-2-2

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden om uw woning te verduurzamen? Neem eens contact op met Hypotheek Service. Onze hypotheekadviseurs helpen u graag op weg, wanneer u uw steentje probeert bij te dragen aan een duurzamere wereld. Heeft u al concrete plannen voor het verduurzamen van uw pand? Op basis van uw financiële situatie bekijken we welke opties u heeft om de verduurzamende maatregelen te financieren. Ook kunnen we voor u berekenen wat het effect van deze maatregelen is op uw hypotheekrente. Verschillende hypotheekverstrekkers bieden u korting op deze rente, wanneer uw woning energielabel A heeft. We hopen u er snel meer over te mogen vertellen. 

Wenst u meer informatie?

Kijk eens rond op onze website voor informatie over onze verschillende diensten.

Heb je nog vragen?

U kunt vrijblijvend bij ons langskomen, of ons bellen voor een afspraak.
Call us Email us