0%
 • Tjebbo Postma
  Erkend financieel adviseur
  100%
  Zeker
 • Erwin Pestman
  Erkend hypothecair planner
  100%
  Advies

Hypotheek afsluiten bij nieuwbouw

pexels-max-vakhtbovych-7018828

Droomt u van de realisatie van een woning, volledig aansluitend op uw smaak en persoonlijke wensen? Overweeg in dat geval nieuwbouw, op een bouwkavel binnen een regio die u aanspreekt. Een alternatief voor het ontwerpen en laten bouwen van een woning, is de keuze voor een woning binnen een bestaand nieuwbouwproject. Hoewel het ontwerp van de buitenzijde van de woning hierbij vaak vaststaat, kunt u de binnenzijde ervan naar eigen inzicht indelen en afwerken. Bij de keuze voor nieuwbouw komt er veel op u af, startend bij het in orde maken van de financiering voor de aankoop ervan. Waarmee dient u rekening te houden bij een nieuwbouwhypotheek? Hoe werkt een bouwdepot en tot wanneer kunt u deze gebruiken? Hypotheek Service vertelt u er graag meer over. 

Aan de slag met het afsluiten van een nieuwbouwhypotheek

pexels-ketut-subiyanto-4246202

Bij het afsluiten van een hypotheek voor nieuwbouw komen andere zaken kijken, dan bij hypotheken voor bestaande woningen. Immers, de woning moet nog gebouwd worden! Dit kan concreet betekenen dat u te maken krijgt met dubbele lasten, dat u niet alleen rente betaalt maar ook ontvangt, enzovoorts. De hypotheekadviseurs van Hypotheek Service staan voor u klaar, om u hierbij te begeleiden. Samen brengen we uw huidige financiële situatie in kaart, bespreken we uw wensen en berekenen we welke consequenties de keuze voor nieuwbouw heeft voor uw financiële ruimte op maandbasis. 

Dubbele lasten bij een hypotheek voor nieuwbouw

pexels-kindel-media-7579137

Op het moment dat u de koopovereenkomst tekent voor nieuwbouw, start u direct met het afbetalen van uw hypotheek. U betaalt daardoor niet alleen voor uw toekomstige woning, maar ook voor uw huidige plek. Dat geldt niet alleen wanneer u van de ene koopwoning naar de andere verhuist, maar bijvoorbeeld ook wanneer u momenteel een huis huurt. Het leidt tot dubbele lasten. Er zijn verschillende manieren waarop u de dubbele lasten beperkt kunt houden bij de keuze voor nieuwbouw. Mogelijk kunt u tijdelijk intrekken bij vrienden of familie in de buurt; dit is onder meer interessant, wanneer het nieuwbouwproject al enige tijd loopt en het moment van opleveren nadert. Ook kunt u de bouwrente meenemen in een hypotheek. Let op, dat is zeker fiscaal niet altijd de voordeligste keuze. Onze adviseurs vertellen u er graag meer over. 

 • Erkend Hypothecair Planner
 • Beste Hypotheekkantoor
 • Beste Hypotheekkantoor 2013 en 2014
 • Beste Hypotheekkantoor 2015
 • Erkend Hypotheek adviseur

Werking van een bouwdepot bij een nieuwbouwhypotheek

pexels-pixabay-210705

Zodra gestart wordt met de bouw van uw nieuwbouwwoning, begint u te betalen aan de aannemer. Dit doet u niet in één keer, maar stapsgewijs. Het blijft de aannemer motiveren diens werk af te maken. Vooraf wordt vastgelegd na welke mijlpaal u als koper een betaling doet aan de opdrachtnemer. Denk aan het storten van de fundering, het plaatsen van de kap op de woning, het afronden van het metselwerk en plaatsen van de kozijnen, enzovoorts. Het is heel gebruikelijk dat de laatste betaling plaatsvindt, nadat de woning is opgeleverd en de restpunten die hierbij naar voren zijn gekomen opgelost zijn. Daar u direct het volledige bedrag leent bij de hypotheekverstrekker, ontvangt u tijdens de bouw rente over het bedrag wat nog in het bouwdepot zit. Dit wordt verrekend met de rente die u betaalt. 

Berekenen maximale hypotheek bij nieuwbouw

paper-cut-out-house-with-keys-calculator-wooden-textured-surface

Bent u benieuwd wat uw budget is, wanneer u voor nieuwbouw zou kiezen? Heeft u zich ingeschreven op een nieuwbouwproject, waarvan een woning reeds aan u is toegewezen? Neem contact op met de ervaren hypotheekadviseurs van Hypotheek Service. We maken graag nader kennis met u, om te kijken hoe we u kunnen helpen bij het afsluiten van een hypotheek passend bij uw wensen en financiële situatie. De jarenlange ervaring die wij in ons vak hebben komt hierbij goed van pas. Hypotheek Service is een volledig onafhankelijke partij; we zoeken naar de voor u meest gunstige optie zonder ons hierbij te beperken tot een vast aantal partners. Het levert u standaard het beste aanbod op!  

Wenst u meer informatie?

Kijk eens rond op onze website voor informatie over onze verschillende diensten.

Heb je nog vragen?

U kunt vrijblijvend bij ons langskomen, of ons bellen voor een afspraak.
Call us Email us