Spaarhypotheek

Bij een spaarhypotheek lost u tijdens de looptijd niets af. In plaats daarvan betaalt u maandelijks een verzekeringspremie die is opgebouwd uit twee delen. Het eerste deel is de spaarpremie waarmee u een kapitaal opbouwt om aan het eind van de looptijd de hypotheek in één keer af te kunnen lossen. De rentevergoeding die u krijgt is even hoog als uw hypotheekrente. De hoogte van de premie wordt zó vastgesteld dat het bijeengespaarde bedrag aan het eind van de looptijd gelijk is aan de hypotheekschuld. Bij een renteherziening wordt de verzekeringspremie dan ook aangepast. Bij een hogere rente zijn de verzekeringspremies lager en bij een lagere rente zijn de verzekeringspremies hoger. Het tweede deel van de verzekeringspremie is een risicopremie die ervoor zorgt dat uw nabestaanden niet met een schuld blijven zitten als u onverhoopt voor de einddatum komt te overlijden.

Bereken uw hypotheek

Hypotheekrente spaarhypotheek

Omdat u de hele looptijd lang over de volle hypotheek rente betaalt, profiteert u optimaal van de hypotheekrenteaftrek. Een ander voordeel is dat u bij tussentijdse beëindiging het volledige kapitaal krijgt uitgekeerd dat met de spaarpremie is opgebouwd.

Let op: Spaarhypotheken worden sinds 1 januari 2013 niet meer aangeboden, omdat u met deze vorm geen recht heeft op hypotheekrenteaftrek. Heeft u voor 1 januari 2013 een spaarhypotheek afgesloten, dan behoudt u het recht op hypotheekrenteaftrek.

Kenmerken spaarhypotheek

  • Gegarandeerde aflossing op einddatum
  • Maximale renteaftrek gedurende gehele looptijd
  • Renteverhogingen worden gecompenseerd door verzekeringspremieverlagingen en andersom
  • Uw nabestaanden blijven niet met een schuld zitten
btn-hypotheek

Bereken uw hypotheek

btn-verzekeren

Verzekeren

btn-krediet

Kredieten

btn-q

Stel een vraag

btn-offerte

Offerte aanvragen

btn-afspraak

Maak een afspraak