0%
 • Marije Jansema
  Erkend financieel adviseur
  100%
  Aandacht

Hulp bij de zaken rond uw scheiden en hypotheek

Hypotheekservice-8442

Scheiden en een hypotheek gaan niet altijd even goed samen. In die zin, dat er keuzes gemaakt zullen moeten worden over de afwikkeling van deze hypotheek. Blijft een van u beiden in de woning wonen, of besluit u de woning te verkopen en allebei op zoek te gaan naar een nieuw huis? Wat is het effect van beide keuzes op uw lopende hypotheek? Hypotheek Service vertelt u hier graag meer over en helpt u op weg bij het in orde maken van de hypotheek na uw scheiding. Het bespaart u veel stress in een toch al emotionele en lastige situatie. 

Scheiden en hypotheek aflossen of overnemen

AOf_202201113_Hypotheekservice_Chantal-0717

In de basis bent u voor de helft eigenaar van uw bezittingen, tenzij in de huwelijkse voorwaarden anders afgesproken is. Dit betekent dat u bij een echtscheiding de helft van de waarde van de woning aan uw ex-partner verschuldigd bent. Mogelijk is het afsluiten van een nieuwe hypotheek noodzakelijk om dit te kunnen bekostigen. Logischerwijs doet u scheiden en de hypotheek regelen in samenspraak met uw ex-partner; hij of zij moet het eens zijn met de beslissing dat u uw ex-partner uitkoopt. Bij het uitkopen van een ex-partner dient rekening te worden gehouden met de overwaarde, dan wel restschuld op de woning. 

 • Erkend Hypothecair Planner
 • Beste Hypotheekkantoor
 • Beste Hypotheekkantoor 2013 en 2014
 • Beste Hypotheekkantoor 2015
 • Erkend Hypotheek adviseur

Advies rond scheiden en een hypotheek

Erwin-klein

Wat in uw situatie de beste keuze is bij het scheiden en de hypotheek afwikkelen is afhankelijk van een groot aantal factoren. Denk aan ieders wensen rond de afwikkeling van de hypotheekzaken, maar bijvoorbeeld ook uw inkomen en vermogen. Het uitkopen van een ex-partner moet immers gefinancierd kunnen worden. Neem eens contact op met een financieel adviseur van Hypotheek Service. Wij nemen de tijd voor u, om u zo goed mogelijk te begeleiden bij het scheiden en afwikkelen van de hypotheek. 

Call us Email us