Leven hypotheek

Een leven hypotheek is een hypotheek die gekoppeld is aan een levensverzekering. U lost gedurende de looptijd niets af, maar betaalt maandelijks hetzelfde bedrag aan rente en aan de levensverzekeringspremie. Die verzekering keert uit als u in leven bent op de einddatum van de hypotheek of als u overlijdt vóór die datum. Een deel van de uitkering is gegarandeerd, een ander deel is afhankelijk van een winstuitkering. Het eindkapitaal is tot een bepaald maximum vrijgesteld van belastingheffing.

Bereken uw hypotheek

Aflossing leven hypotheek

Aan het einde van de looptijd lost u uw schuld af met de kapitaaluitkering. Omdat u ook afhankelijk bent van winstuitkering loopt u met een leven hypotheek het risico dat u te weinig opbouwt. Maar er is ook een kans dat de uitkering hoger is dan het af te lossen hypotheekbedrag en dat u geld overhoudt.

Let op: Leven hypotheken worden sinds 1 januari 2013 niet meer aangeboden, omdat u met deze vorm geen recht heeft op hypotheekrenteaftrek. Heeft u voor 1 januari 2013 een leven hypotheek afgesloten, dan behoudt u het recht op hypotheekrenteaftrek.

Kenmerken leven hypotheek

  • Geen aflossing tijdens de looptijd maar rente en een premie
  • Maximale renteaftrek gedurende gehele looptijd
  • Eindkapitaal is tot een bepaald maximum vrijgesteld van belastingheffing
  • Verzekerd kapitaal is gegarandeerd; winstbijschrijving is onbekend
  • Er wordt ook uitgekeerd als u voor de einddatum overlijdt
btn-hypotheek

Bereken uw hypotheek

btn-verzekeren

Verzekeren

btn-krediet

Kredieten

btn-q

Stel een vraag

btn-offerte

Offerte aanvragen

btn-afspraak

Maak een afspraak