Mogelijkheden bij hypotheek overnemen na scheiding

De periode rondom een scheiding zal emotioneel bijzonder zwaar zijn. Daar komt bij, dat er in deze fase veel geregeld moet worden. Hoe organiseert u de zorg over uw kinderen? Wie blijft in de woning leven? Enzovoorts. Een hypotheek overnemen na een scheiding is een van de mogelijkheden die u heeft, om in de woning te kunnen blijven wonen. Houd er hierbij rekening mee, dat ook uw partner in moet stemmen met dit idee. Het is niet ongebruikelijk om de woning samen te verkopen en allebei op zoek te gaan naar een nieuwe woning. In dit artikel vertellen we u meer over een hypotheek overnemen na een scheiding.

Neem contact met ons op

Hypotheek overnemen na een scheiding is mogelijk

Een hypotheek overnemen na een scheiding begint vaak met een nieuwe taxatie. Van dit bedrag wordt de afgeloste hypotheek afgetrokken, om zo tot de overwaarde van de woning te komen. Wanneer deze positief is, kunt u uw partner voor de helft van de overwaarde uitkopen. Houd er hierbij rekening mee, dat nog moet blijken of u de volledige last van een hypotheek in uw eentje kunt dragen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zal het uitkopen van uw partner vaak al afvallen. Het verkopen van de woning is hierbij vaak het enige alternatief.

btn-hypotheek

Bereken uw hypotheek

btn-verzekeren

Verzekeren

btn-krediet

Kredieten

btn-q

Stel een vraag

btn-offerte

Offerte aanvragen

btn-afspraak

Maak een afspraak

Advies over hypotheek overnemen na scheiding

Wilt u meer weten over een hypotheek overnemen na een scheiding? Neem in dat geval contact op met onze adviseurs. Zij hebben een ruime ervaring in het organiseren van de hypotheekzaken na een scheiding. Zo hoeft u dit niet volledig zelf te regelen. Ook kan een hypotheekadviseur berekenen of u de lasten van de openstaande hypotheek kunt dragen.

Contactformulier

Naam* (verplicht)

Emailadres* (verplicht)

Telefoonnummer

Adresgegevens

Uw vraag