0%
 • Marije Jansema
  Erkend financieel adviseur
  100%
  Aandacht

Hypotheek overnemen bij echtscheiding

Hypotheekservice-8442

Scheidt u van uw inmiddels ex-partner? Het maakt vaak veel emoties los, een lastige tijd breekt aan voor u beiden. Bij een echtscheiding zijn er verschillende zaken die geregeld moeten worden. In het bijzonder, wanneer u eerder samen een woning gekocht heeft of bijvoorbeeld samen kinderen grootbrengt. Persoonlijk advies over hoe te handelen in zo’n situatie is wenselijk. Kunt u een hypotheek overnemen bij de echtscheiding? Kiest u er wellicht voor de woning te verkopen, om vervolgens allebei een nieuw huis te zoeken? Hypotheek Service helpt u hier graag bij op weg. 

Mogelijkheden bij hypotheek overnemen na echtscheiding

AOf_202201113_Hypotheekservice_Chantal-0717

Een hypotheek overnemen na een echtscheiding kan een interessante optie zijn, wanneer u de vertrouwde omgeving van uw kinderen wilt behouden. Door uw ex-partner uit te kopen, het overnemen van de hypotheek na de echtscheiding, voorkomt u dat uw kinderen noodgedwongen in een nieuwe omgeving komen te wonen. Dit kan betekenen dat zij op zoek moeten naar een nieuwe school, dat zij nieuwe kinderen in de wijk moeten leren kennen, enzovoorts. Daar een echtscheiding vaak al een grote impact op kinderen heeft, kan het behoud van de woning een goede optie zijn. 

 • Erkend Hypothecair Planner
 • Beste Hypotheekkantoor
 • Beste Hypotheekkantoor 2013 en 2014
 • Beste Hypotheekkantoor 2015
 • Erkend Hypotheek adviseur

Advies over hypotheek overnemen bij een echtscheiding

Erwin-klein

Op voorhand is vaak lastig te zeggen of een hypotheek overnemen na een echtscheiding mogelijk is voor u of uw ex-partner. Het is onder meer afhankelijk van uw inkomens. Een hypotheekadviseur kan u van persoonlijk advies voorzien. Mocht een hypotheek overnemen na de echtscheiding niet mogelijk blijken te zijn, dan helpt een hypotheekadviseur u alternatieven in kaart te brengen. Wat betekenen deze alternatieven voor uw financiële situatie en die van uw ex-partner?  

Call us Email us