Sparen

Om geld voor een korte of lange tijd te sparen, kunt u ervoor kiezen het geld op een spaarrekening van de bank te zetten. Over het geldbedrag wat er op uw spaarrekening staat ontvangt u rente. Waar komt deze rente vandaan? Een bank leent het door u gespaarde geld uit aan anderen. Degene aan wie de bank dit geld uitleent, betaalt hiervoor rente. Van deze betaalde rente ontvangt u een deel rente en gaat het overige gedeelte naar uw bank.

Rentepercentage

Het rentepercentage van het uitgeleende geld staat vast, het rentepercentage van het spaargeld is variabel. Het rentetarief van uw spaargeld wordt door uw bank vastgesteld, op basis van de rente die de Europese Centrale Bank hanteert en diverse andere factoren waar uw bank mee te maken heeft. Banken kunnen op ieder moment het rentepercentage van spaarrekeningen aanpassen. Om deze reden is het van belang om het rentepercentage van uw spaargeld in de gaten te houden. Wanneer deze lager wordt, kan het verstandig zijn om het spaargeld over te zetten naar een andere spaarrekening vanwege een hogere rentepercentage.

btn-hypotheek

Bereken uw hypotheek

btn-verzekeren

Verzekeren

btn-krediet

Kredieten

btn-q

Stel een vraag

btn-offerte

Offerte aanvragen

btn-afspraak

Maak een afspraak

Advies omtrent sparen

U wilt natuurlijk de hoogste rentepercentage op uw spaargeld, maar een goede keuze voor een spaarrekening is afhankelijk van diverse andere factoren en voorwaarden die door de bank gesteld kunnen worden. Wij kunnen u adviseren voor de juiste spaarrekening die het beste past bij uw situatie.