Wat te doen met de restschuld van uw hypotheek bij een scheiding?

Bij een scheiding zijn er ontzettend veel zaken die geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het doorgeven van een scheiding aan de gemeente en notaris, het verhuizen naar een nieuwe woning, enzovoorts. De kans bestaat dat u een restschuld van uw hypotheek open heeft staan, op het moment dat u van uw partner scheidt. Het aflossen van een hypotheek lukt vaak immers niet binnen 30 tot 35 jaar. Hoe dient u met een restschuld van uw hypotheek bij een scheiding om te gaan? Wie is verantwoordelijk voor het aflossen van deze restschuld? Enzovoorts.

Neem contact met ons op

Restschuld van uw hypotheek bij scheiding samen aflossen

Een restschuld van uw hypotheek bij een scheiding dient u samen met uw partner af te lossen. In veel gevallen kiezen scheidende stellen voor de verkoop van hun woning, waarmee de openstaande hypotheek in een keer kan worden afgelost. Enkel wanneer u kort na de aankoop van een woning besluit te scheiden, zal dit lastiger zijn. Mocht er na de verkoop van een woning nog een restschuld open blijven staan, dan kunt u deze nadien samen aflossen. Houd dit precies geregeld is bij uw hypotheekverstrekker, vindt u terug in de voorwaarden van uw hypotheek.

btn-hypotheek

Bereken uw hypotheek

btn-verzekeren

Verzekeren

btn-krediet

Kredieten

btn-q

Stel een vraag

btn-offerte

Offerte aanvragen

btn-afspraak

Maak een afspraak

Advies over restschuld van hypotheek bij scheiding

Het kan verstandig zijn om advies te vragen over de aflossing van een restschuld van uw hypotheek bij een scheiding. Op deze manier bent u ervan verzekerd, dat dit op de juiste wijze geregeld wordt. Het is immers bijzonder vervelend, als u jaren na de scheiding nog bezig bent met de aflossing van de restschuld van een oude hypotheek.

Contactformulier

Naam* (verplicht)

Emailadres* (verplicht)

Telefoonnummer

Adresgegevens

Uw vraag